Mesebeli hármasok

Mesebeli hármasok

Mintha csak tegnap történt volna, hogy zöld lámpát kaptam a földi létre. Boldog gyermekkorom során nem gondolkodtam azon, hogy hol vagyok, honnan hová tartok. Akkor csak fák, bokrok, virágok és a három fejű sárkányokat legyőző három kiskirályfi érdekelt, akik természetesen méltó jutalomként elnyerték a három királykisasszony kezét.

Ma felnőttként, most, hogy lassan túl jutottam életem delén, már néha elgondolkodom, hogy hol vagyok, honnan hova tartok. Már az is érdekel, hogy kerüljön az asztalra reggeli, ebéd, vacsora és néha már az is számít, hogy milyen a kés, villa, kanál, amivel megterítek hozzá. Most, hogy lassan megkapom a sárga lámpámat, visszatekintve úgy érzem, földi létem alatt volt, hogy megjártam a mennyet és sajnos néha a poklot is.

Remélem, hogy mielőtt holnap elérem az öregkort és elérek a piros lámpámhoz, lesz még időm, hogy néhány háromfejű sárkánnyal sikeresen megküzdjek úgy, ahogy azt gyerekként megálmodtam. És ha a királyfik kezét nem is nyerem el – öreg koromra mihez is kezdenék vele – talán a méltó jutalom az enyém lesz.

2 Replies to “Mesebeli hármasok”

 1. Szia Kriszta! Már nagyon régen vártam újabb írásra. Ez kicsit, tőled szokatlan módon, szomorkásra sikerült, így is tetszett.
  Juci

  1. Szia Juci!

   Örülök, hogy tetszett. Mostanában sajnos ritkábban tudok írni, lehet, hogy ezért is lett egy kicsit szomorkásabb. Talán a következő…

   Kriszta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.